Yoshiko Okada’s glaskunst is verbonden met haar Japanse achtergrond en haar ervaringen in Europa. Ze onderzoekt de synergie en paradoxen die deze verschillende invloeden hebben gecreërt. Samengevoegd leidt dat tot een identiteit, een levensstijl en bewustzijn. Ze werkt met ovengegoten glas waarbij ze zich  concentreert op vormen van eenvoud. Haar werk verkent thema’s als geheugen, identiteit, tijd en de menselijke conditie. Hoewel ogenschijnlijk ingewikkeld, leidt dit vaak tot eenvoudige uitdrukkingsvormen of symboliek.

Een ander punt voor Yoshiko zijn haar jeugdherinneringen. Een mentale puzzel waar ze de ontbrekende stukjes probeert te vinden om deze vervolgens te integreren in de fysieke werkelijkheid. Een niveau waarmee ze sympathiseert en wat haar werk momenteel beïnvloedt.

Yoshiko heeft op verschillende (internationale) beursen geëxposeerd. Daarnaast heeft ze verschillende prijzen gewonnen waaronder Winner 2020 Bullseye Glass Artist Category, 2nd Prize for Glass sculpture and garden Germany, EWAA Special encouragement prize, Young Glass Prize Denmark, Coburg Glass Prize Germany. Haar werken zijn opgenomen in verschillende musea.

Yoshiko Okada’s glaskunst is verbonden met haar Japanse achtergrond en haar ervaringen in Europa. Ze onderzoekt de synergie en paradoxen die deze verschillende invloeden hebben gecreërt. En wanneer ze worden samengevoegd leidt dat tot een identiteit, een levensstijl en bewustzijn.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over een schilderij, beeld of een proefplaatsing? Neem dan contact met ons op.

T. +31 (0)578 – 64 14 93
M. +31 (0)6 – 30 17 87 22

Of stuur ons een email via de contactpagina.
Bezoek ons!

Wij zijn altijd vereerd met uw bezoek! U kunt in alle rust onze collectie aanschouwen.

Onze openingstijden zijn van donderdag t/m zondag. Van 14.00 uur t/m 17.00 uur en op afspraak. Op de feestdagen kunnen andere openingstijden gelden.

Gratis parkeren.