Victor Anufriev is een van de vele kunstenaars die al in 1989 vanuit St. Petersburg de eerste buitenlandse stappen zette. Hij en zijn generatiegenoten laten ons kennismaken met een zelfstandige kunstrichting binnen het Russische postmodernisme van het laatste decennium van de twintigste eeuw: het Petersburgse neosymbolisme.

Deze opvallende techniek, samen met de verfijnde stilering leidt tot de bijzondere uitstraling van zijn werk. Zijn eigenzinnige composities, het opvallende kleurgebruik en de experimentele schildertechniek zijn typerend voor zijn altijd herkenbare, karakteristieke stijl. Zijn werk is beïnvloed door de traditionele Russische iconen, door schilders als Matisse en Picasso, en zelfs door het monumentalisme van de voormalige Sovjetunie. In Victors werk zijn deze inspiratiebronnen samengesmolten tot een nieuwe, eigentijdse stijl.

Zijn werk maakt inmiddels deel uit van privé-verzamelingen in Rusland, Europa, de VS, Azië en Latijns Amerika.

Victor Anufriev is een van de vele kunstenaars die al in 1989 vanuit St. Petersburg de eerste buitenlandse stappen zette. Hij en zijn generatiegenoten laten ons kennismaken met een zelfstandige kunstrichting binnen het Russische postmodernisme van het laatste decennium van de twintigste eeuw: het Petersburgse neosymbolisme. Deze opvallende techniek, samen met de verfijnde stilering leidt tot de bijzondere uitstraling van zijn werk. Zijn eigenzinnige composities, het opvallende kleurgebruik en de experimentele schildertechniek zijn typerend voor zijn altijd herkenbare, karakteristieke stijl.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over een schilderij, beeld of een proefplaatsing? Neem dan contact met ons op.

T. +31 (0)578 – 64 14 93
M. +31 (0)6 – 30 17 87 22

Of stuur ons een email via de contactpagina.

Bezoek ons!

Wij zijn altijd vereerd met uw bezoek! U kunt in alle rust onze collectie aanschouwen.

Onze openingstijden zijn van donderdag t/m zondag. Van 14.00 uur t/m 17.00 uur en op afspraak. Op de feestdagen kunnen andere openingstijden gelden.

Gratis parkeren.