Nikolai Romanov schept eindeloze landschappen, samengesteld uit honderden rechthoekige en vierkante ‘doekjes’. De inspiratie van deze kunstenaar wordt gevoed door zowel de harmonie van parken als de schoonheid van de wilde natuur. Een berg- of wateroppervlak, een antiek viaduct of een eenzame wolk in een landschap, bij Romanov leiden ze tot meditatie en filosofische reflectie. Niet de hoogte van de berg, maar de diepte ervan spreekt tot de verbeelding van de kunstenaar. Een nauwe doorgang naar het midden van de berg staat symbool voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Romanov brengt in zijn landschappen het verre dichtbij. Hij haalt tevoorschijn wat verborgen is en brengt het tot leven in een andere realiteit. Hij gaat uit van de waarneming en zijn werk is figuratief, maar in hoge mate geabstraheerd.

Studie: I.E. Repin Instituut voor Schilderkunst, Beeldhouwkunst en Architectuur.
Awards: Zilveren medaille van het I.E. Repin Instituut voor Schilderkunst, Beeldhouwkunst en Architectuur. Zilveren en gouden medailles van de Creative Union of Russian Artists “For Contribution to Russian Culture”.

Nikolai Romanov schept eindeloze landschappen, samengesteld uit honderden rechthoekige en vierkante ‘doekjes’. De inspiratie van deze kunstenaar wordt gevoed door zowel de harmonie van parken als de schoonheid van de wilde natuur. Een berg- of wateroppervlak, een antiek viaduct of een eenzame wolk in een landschap, bij Romanov leiden ze tot meditatie en filosofische reflectie. Hij gaat uit van de waarneming en zijn werk is figuratief, maar in hoge mate geabstraheerd.

Nieuw in de collectie

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over een schilderij, beeld of een proefplaatsing? Neem dan contact met ons op.

T. +31 (0)578 – 64 14 93
M. +31 (0)6 – 30 17 87 22

Of stuur ons een email via de contactpagina.

Bezoek ons!

Wij zijn altijd vereerd met uw bezoek! U kunt in alle rust onze collectie aanschouwen.

Onze openingstijden zijn van donderdag t/m zondag. Van 14.00 uur t/m 17.00 uur en op afspraak. Op de feestdagen kunnen andere openingstijden gelden.

Gratis parkeren.