Schoonheid en beweging zijn een voortdurende leidraad in de expressie van Frank’s (bronzen) beelden waarin de mens altijd centraal staat.
De vrouwfiguren zijn uitdagend en trekken de toeschouwer als het ware vanzelf in hun wereld. Ze zijn verstild en willen aangeraakt worden; houding en anatomie zijn essentieel. Ook met zijn kinderfiguren creëert Frank een wereld die herkenning oproept bij het kind in de toeschouwer:
“Voordat het beeld is gecreëerd heb ik me al ingeleefd in het ‘beeld’ dat beeld moet worden. Inleving is de enige weg om herkenning op te roepen dat een beeld wil uitdrukken: zoeken, invoelen en afstand nemen zijn de tools tot het beeld dat ik bedoel. Met name bij kinderfiguren is verstilde beweging en het zoeken naar uitersten in spanning mijn drijfveer. Naast de esthetische kant wil ik ook de schalkse en humoristische kant van het leven in mijn beelden uitdrukken: laten we zeggen met een knipoog”, aldus Frank.

 

Schoonheid en beweging zijn een voortdurende leidraad in de expressie van Frank’s (bronzen) beelden waarin de mens altijd centraal staat. De vrouwfiguren zijn uitdagend en trekken de toeschouwer als het ware vanzelf in hun wereld. Ze zijn verstild en willen aangeraakt worden; houding en anatomie zijn essentieel. Ook met zijn kinderfiguren creëert Frank een wereld die herkenning oproept bij het kind in de toeschouwer.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over een schilderij, beeld of een proefplaatsing? Neem dan contact met ons op.

T. +31 (0)578 – 64 14 93
M. +31 (0)6 – 30 17 87 22

Of stuur ons een email via de contactpagina.
Bezoek ons!

Wij zijn altijd vereerd met uw bezoek! U kunt in alle rust onze collectie aanschouwen.

Onze openingstijden zijn van donderdag t/m zondag. Van 14.00 uur t/m 17.00 uur en op afspraak. Op de feestdagen kunnen andere openingstijden gelden.

Gratis parkeren.