In de visie van Jan Kees Lantermans gaat beeldhouwen over het ontkennen van de originele vorm door deze maximaal te transformeren. Het massieve en stijve karakter van natuursteen dient getransformeerd te worden in een lichte en plastische vorm. Tijd en ruimte spelen hierbij een belangrijke rol; de werken van Lantermans geven de illusie gebogen of vervormd te zijn. “Alleen de natuur is in staat steen vloeibaar te maken. Beeldhouwen is moedernatuur provoceren!”, aldus Lantermans.

Zowel kunst als architectuur geven Lantermans elementen die hij gebruikt in zijn vormtaal. Door deze disciplines te bestuderen en combineren ontstaan er nieuwe ontwerpen in zijn gedachte. Deze worden na een snelle schets direct uit natuursteen gehouwen. Het werk van Lantermans is inmiddels ontwikkeld tot een stijl die direct herkenbaar is en gekenmerkt wordt door vloeiende vormen, dubbel-gekromde vlakken (zogeheten hyperbolische paraboloiden), letterlijke verlichting van het materiaal, elegantie, vrouwelijkheid en monumentaliteit.

In de visie van Jan Kees Lantermans gaat beeldhouwen over het ontkennen van de originele vorm door deze maximaal te transformeren. Het massieve en stijve karakter van natuursteen dient getransformeerd te worden in een lichte en plastische vorm. Tijd en ruimte spelen hierbij een belangrijke rol; de werken van Lantermans geven de illusie gebogen of vervormd te zijn.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over een schilderij, beeld of een proefplaatsing? Neem dan contact met ons op.

T. +31 (0)578 – 64 14 93
M. +31 (0)6 – 30 17 87 22

Of stuur ons een email via de contactpagina.

Bezoek ons!

Wij zijn altijd vereerd met uw bezoek! U kunt in alle rust onze collectie aanschouwen.

Onze openingstijden zijn van donderdag t/m zondag. Van 14.00 uur t/m 17.00 uur en op afspraak. Op de feestdagen kunnen andere openingstijden gelden.

Gratis parkeren.