Margot Homan is geboren in Oss, opgeleid aan de Academie voor beeldende vorming Tilburg. Direct na haar afstuderen volgde ze haar artistieke roeping en ontwikkelde ze haar eigen figuratieve stijl naast het parttime lesgeven aan de sociale academie Markendaal Breda.

Sinds 1984 wordt haar werk in binnen- en buitenland geëxposeerd. Naast diverse museumtentoonstellingen worden haar beelden ook getoond op belangrijke beurzen zoals: TEFAF Maastricht, Pan Amsterdam, Olympia Art Fair Londen Contemporary art fair London, Tokyo Art Fair.

Beelden van Margot Homan zijn te vinden op een aantal openbare plekken waaronder een 7 ton wegend marmeren beeld bij het Textiel museum. Daarnaast is het werk van Homan opgenomen in talloze particuliere en bedrijfscollecties zoals: ING collectie, Collectie van de Ende, Collectie Parlementsgebouw Den Haag, Collectie Benetton, Collectie Barilla (Italië) en onder meer de gemeentes Amsterdam en Tilburg.

De beelden van Margot Homan kenmerken zich door een unieke verbintenis van het intieme, innige en het verhevene. Haar beelden ontstaan binnen de beslotenheid van haar atelier in Tilburg, waarna ze in het Italiaanse Pietrasanta ambachtelijk in brons worden gegoten. Het is soms een jarenlang proces waaraan vele schetsen vooraf zijn gegaan. Om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven begeleidt ze persoonlijk het hele proces.

De beelden van Margot Homan kenmerken zich door een unieke verbintenis van het intieme, innige en het verhevene. Haar beelden ontstaan binnen de beslotenheid van haar atelier in Tilburg, waarna ze in het Italiaanse Pietrasanta ambachtelijk in brons worden gegoten. Het is soms een jarenlang proces waaraan vele schetsen vooraf zijn gegaan. Om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven begeleidt ze persoonlijk het hele proces. Haar werk wordt in binnen- en buitenland geëxposeerd. Naast diverse museumtentoonstellingen worden haar beelden ook getoond op belangrijke beurzen zoals: TEFAF Maastricht, Pan Amsterdam, Olympia Art Fair Londen Contemporary art fair London, Tokyo Art Fair.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over een schilderij, beeld of een proefplaatsing? Neem dan contact met ons op.

T. +31 (0)578 – 64 14 93
M. +31 (0)6 – 30 17 87 22

Of stuur ons een email via de contactpagina.

Bezoek ons!

Wij zijn altijd vereerd met uw bezoek! U kunt in alle rust onze collectie aanschouwen.

Onze openingstijden zijn van donderdag t/m zondag. Van 14.00 uur t/m 17.00 uur en op afspraak. Op de feestdagen kunnen andere openingstijden gelden.

Gratis parkeren.